Derfor skal du droppe plastik 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Derfor skal du droppe plastikDet kommer nok ikke som den helt store nyhed for særlig mange, at vi skal overveje hvad vi spiser, og få en sund og varieret kost. Vi skal have masser af grøntsager, frugt, fed fisk og generelt sørge for at have en sund og varieret kost, hvis vi vil være gode ved vores kroppe. Det gælder os, men det gælder især også vores små børn, der endnu ikke selv kan træffe valg, og vi derfor skal gøre det for dem.

Det er nemt at købe økologiske grøntsager, frugt uden alt for meget fruktose, at gå uden om slik og chips i vid udstrækning, for det er de ting vi kan se. Sværere er det med de ting, som vi ikke kan se, og som ofte er de mest skadelige af dem alle. Tilsætningsstoffer i mad er desværre meget udbredt og det kan være svært gennemskue hvad mad indeholder, hvis man ikke er skarp i ingredienser, derfor bør man altid gå uden om produkter med for meget indhold af ting som man ikke ved hvad er ud fra ingredienslisten.

At undgå sundhedsskadelige stoffer handler dog ikke kun om putte de rigtige ting i vores mad, det handler også om hvordan maden opbevares, og ikke mindst hvordan vi opbevarer den, når den er lavet. Bisphenol A eller BPA er et stof der indgår i produktionen af mange forskellige plastprodukter, som bruges til opbevaring af mad. Dette er ikke mindst et problem, når det kommer til noget, der ellers burde være så simpelt som vores drikkevand. Der er mange der tager vand med i vandflasker, som de har købt i butikker (Egekilde, Kildevæld osv.) De er naturligvis ikke giftige som udgangspunkt, men de er ikke fremstillet til at skulle bruges igen igen, men er ligesom sodavandsflasker fremstilles til at bruges én gang inden de skal tilbage.

Du bør derfor bruge en vandflaske der er fremstille til at bruges igen og igen, og selvom der findes plastalternativer til dette, så er det letteste at bruge den tommelfingerregel, at du ikke skal bruge plastik til opbevaring af mad, i stedet bør du benytte glasbeholdere til. Der findes mange flasker fremstillet specielt til vand lavet af plastik, her kan du kigge i bunden af flasken og står der enten 1,2,4,5 eller 6 i bunden er der ingen problemer, derimod bør du gå uden om 3 og 7.

Hvis det er til små børn bør du benytte produkter fra Klean Kanteen, der betegnes som værende de reneste på markedet. Selve flasken er lavet af stål og drikketuden er lavet af popypropylen der er BPA fir, og dermed sikker at drikke af – selv for de mindste. Klean Kanteen forhandles blandt andet hos naturebaby.dk

Klean Kanteen laver også smarte termobokse til mad, der ikke blot er helt fri for sundhedsskadelige stoffer, men også kan holde maden varm, hvis I er på farten.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Derfor skal du droppe plastik , 5.0 out of 5 based on 1 rating
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!