Din returret – det siger købeloven

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (14 votes cast)

Returret eller reklamationsret

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast hvad returret dækker over og hvad forskellen på returret og reklamationsret er! Reklamationsret er din ret til at reklamere over en defekt vare, altså en vare der er gået i stykker pga. en fabrikationsfejl. Returret derimod er din ret til at returnere en vare – også selvom varen ikke fejler noget. Altså en ret til at annulere dit køb og få pengene retur. Her er det væsentligt at lægge mærke til at når der er tale om en returret, så er det altså ikke blot en ret til at bytte en vare, men til faktisk at få dine penge retur.

Købsaftale i en butik er bindende…

Det er sådan at når du foretager et køb i en butik indgår du en bindende aftale med butikken og som udganspunkt kan et sådan køb ikke annuleres. Du har altså ingen returret i henhold til købeloven. Det samme gælder faktisk når du bestiller en vare. I det du bestiller varen indgår du en bindende aftale om at købe varen og du er forpligtet til at gennemføre købet. Du har altså som udgangspunkt hverken returret eller bytteret, når du køber en vare i en almindelig butik.

Butikkerne kan tilbyde en fortrydelses- eller returret.

Det er dog sådan at rigtigt mange butikker tilbyder at du kan returnere varen og enten bytte den(bytteret) eller få pengene igen(returret), hvis varen er ubrugt. Det er helt og aldeles butikken der fastsætter reglerne for hvordan en vare skal returneres for at du kan gøre brug af deres fortrydelsesret. Det kan være at de kræver at du returnerer i original embalage, at varen ikke har været pakket ud eller lignende. Hvis en butik generelt tilbyder returret, men f.eks. ikke gør det på udsalgsvarer, så skal butikken tydeligt gøre opmærksom på dette i forbindelse med dit køb, for at varen kan være undtaget deres returret.

Hvad så med netkøb? Her har du returret!

Ved køb på nettet eller pr. postordre gælder andre regler. I disse tilfælde har du altid minimum 14 dages returret. Du har altså 14 dage fra du har modtaget varen til at returnere varen, hvis du ønsker at annulere dit køb. Du skal selv afholde fragtomkostninger til at sende varen retur.

Fragtomkostninger skal også returneres

Hvis du annulere dit køb foretaget på nettet, hvor du har betalt særskilt for fragten, så har du krav på at også fragtomkostningerne returneres. Du skal dog selv afholde evt. omkostninger ved at sende varen retur.

Kilder:
http://www.forbrug.dk/Raad-og-rettigheder/Forbrugerleksikon/Fortrydelsesret

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 9 votes)
Din returret - det siger købeloven, 3.6 out of 5 based on 14 ratings
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!