Gode råd til køb og valg af træhus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

I Danmark er det mest almindeligt at se det klassiske murstenshus, men der er mange fordele ved at vælge træhuse. Der er blandt andet end økonomisk fordel ved at vælge træ frem for mursten, og man får en CO2-negativ bolig. Der findes mange forskellige typer træhuse, og man skal blandt andet beslutte, om man ønsker et længdehus eller et hus i 2 planer.

Der er mange fordele ved at vælge træhuse

I Danmark er det mest almindeligt at se det klassiske murstenshus på de hyggelige villaveje, og for mange er mursten lig med et kvalitetshus. Det kan eventuelt hænge sammen med, at det giver et solidt indtryk, og er bygget efter gode danske håndværkstraditioner. Det er også den gængse opfattelse, at et mustenshus kræver mindre vedligeholdelse end et træhus.

Der er dog mange fodele ved at vælge træhuse frem for mustenshuse. For det første er det en CO2-negativ mulighed, da CO2 oplagres i træet. Desuden er det nemt at designe og bygge et unikt hus i træ. Hvis man gerne vil være en del af selve byggeriet, så er det nemmere, end hvis man vælger at opføre et mustenshus.

Ofte er det en mere økonomisk fordelagtigt at købe eller bygge træhuse, fremfor at vælge mursten som hovedmateriale. En af grundende til dette er, at der er plads til mere isolering i selve vægkonstruktionen på huset. I nogle tilfælde bruges der gran som beklædning, og harpiksen kan stå imod vejr og vind. Det betyder et langt sundere og miljøvenligt hus, med et godt og sundt indeklima. Det er også billigere i ejendomsskat at eje et træhus, ganske enkelt fordi man førhen så dem som værende dårligere end et mustenshus, hvilket ikke længere er sandt.

Et længehus til familien eller mere plads med flere etager?

Der findes mange forskellige typer træhuse, og man kan være yderst kreativ, når man skal bygge selv. Man kan gå efter et klassisk træhus, vinkel- og længdehuse, 1½ og 2 plans huse, moderne, helårsboliger, fritidshuse og meget mere.

Hvis man f.eks. vælger et klassisk træhus, så har man valgt en økonomisk løsning, der er nem at gå i gang med. Man kan vælge at få et såkaldt valmtag på, som giver lidt ekstra til boligen. Det kaldes også et kinatag. Man kan dog også vælge den mere almindelige løsning, som er et saddeltag.

Et vinkel- eller længdehus er lig med en familievenlig (og handicapvenlig) løsning, fordi der ingen niveauer eller trapper er, hvilket gør det nemmere at danne overblik over samt indrette boligen. Det er desuden en fordel med små børn eller ældre i hjemmet. Nogle spændende elementer, man kan lege med, er ovenlysvinduer, kip, tagterasse eller runde vinduer.

Hvis man går efter at bygge et stort træhus, så kan et 1½ eller 2 plans hus være en god idé. Man bør overveje, hvordan huset skal bruges, indrettes og hvordan man æstetisk ønsker, at det skal tage sig ud. En fordel er, at man får mere grundplads til f.eks. en have, hvis man vælger et 2 plans hus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!