Guide til køb af bil – ny eller brugt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Købe ny bil?Da vi købte ny bil gjorde vi os en masse tanker om hvilken bil vi skulle vælge – og om den skulle være ny eller brugt.

Er en billig forsikring vigtig

Da jeg købte min bil, var jeg 25 år og havde ikke haft bil eller været registreret som fast fører af en bil før. Det betød i sagens natur at det hurtigt kunne gå hen og blive end dog rigtig dyrt at forsikre min bil. Jeg brugte derfor en del tid på at undersøge mulighederne for at vælge den rigtige bilforsikring og kom frem til at der ikke var mange muligheder for at få en billig bilforsikring hos de konventionelle store forsikringsselskaber. Jeg valgte derfor at finde en bil, hvor jeg ved at købe en ny bil kunne få en billigere bilforsikring med i købet. Faktisk kunne man dengang få en rigtig god forsikringsaftale på bilen hos nogle forhandlere. De tilbud er vidst desværre ikke helt så gode længere, men er du ung – så vil jeg anbefale dig at undersøge mulighederne, for der kan altså være så mange penge at spare at det kan betale forskellen fra en ny til en brugt bil.

Ny eller brugt bil

Ja, det er ikke nogen nem beslutning, men jeg vil da anbefale at kigge på FDMs guide til at vælge en ny eller brugt bil. Her kan du få meget god information om de overvejelser man skal gøre sig. Men alt andet end lige afhænger det jo i bund og grund af dit behov, dit økonomiske råderum nu og her, dit behov for en benzin økonomisk bil(typisk de nye biler) og måske din risikovillighed i forhold til fejl og skader på bilen. For med en ny bil medfølger der jo minimum en 2 års garantiperiode, samt i mange tilfælde yderligere en garantiperiode fra fabrikantens side(Kia kører f.eks. 7 års garantiperiode).

Prøvekør altid din kommende bil

Mange problemer og irritationsmomenter vil blive meget tydelige, når du får prøvet at køre i bilen. Det kan være at du ikke er glad for, hvordan koblingen eller gearet opfører sig eller komforten i bilen. Alt det vil du opdage, hvis du prøvekører din bil.

Størrelsen på bilen og bagagerummet

Især hvis det er din første bil, så kan man være fristet til blot at vælge en meget lille bil. Men husk nu at dit liv udvikler sig. Du kan meget hurtigt stå i en situation, hvor din bil simpelthen er for lille. Det vil jo være ærgerligt at finde ud af 2 år efter at have købt en ny bil, for på det tidspunkt vil det være en dårlig forretning at skifte bil.

Tjek bilen grundigt

Du skal tjekke bilen grundigt efter. Især er det vigtigt, hvis du køber en brugt bil privat. Har du, som jeg, ikke selv forstand på biler – så få en bekendt der har bedre styr på det med ud og kigge på bilen.

Lad være med at købe den første, den bedste

Som med andre større investeringer, så betaler det sig meget ofte at undersøge markedet grundigt. Der kan ofte være mange penge at spare, ved ikke bare at hoppe på det første tilbud man falder over.
Held og lykke med bilkøbet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Guide til køb af bil - ny eller brugt, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

One Response to “Guide til køb af bil – ny eller brugt”

  1. Vi har købe en brugt bil som ikke lever op til det der stod skrevet om den

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)