Guide til køb af flyverdragt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Barn i flyverdragt leger

Barn i flyverdragt leger

Når de kolde måneder nærmer sig er det ved at være tid til at overveje hvilken flyverdragt den lille skal udstyres med. Der er naturligvis også mulighed for at vælge et todelt sæt, men for de små børn er det en stor fordel at de ikke kan komme til at skille på midten.

Vand og sne

Første vigtige overvejelse er at sikre at en flyverdragt kan leve op til behovet for vandtæthed. Selvom man måske har tænkt sig at barnet skal have regntøj på når det regner, er det vigtigt at overveje at en varm barnekrop på en bunke sne giver en våd dragt. Der findes heldigvis mange dragter som nemt holder sneens og regnens fugt ude.

Enkelte dragter fås med en ekstra pude på numsen som beskytter underlivet mod kulden fra den kolde jord. Dette kan være en stor fordel hvis barnet endnu ikke kommer så sikkert omkring eller hvis barnet mest leger stillesiddende lege. Ligeledes kan ekstra slidstyrke på knæene være en god ide for det kravlende barn.

Lynlåsen

Flyverdragter fås både med en enkelt og med to lynlåse. Med et helt lille barn kan det være en stor fordel med to lynlåse da det gør det nemmere at iføre barnet dragten, men er der en forventning om at barnet selv lærer at iføre sig dragten skal man nok holde sig fra dragter med to lynlåse. Det er en stor opgave for et lille barn både at styre dragten, ”flappen” og de to lynlåse på én gang.

For at bedst på varmen er det vigtigt at dragten kan lynes helt op og altså ikke står og gaber i halsen. Da de fleste vil udstyre barnet med en elefanthue sammen med dragten er det ikke nødvendigt at lynlåsen lynes så højt at den generer barnet i legen, men find en hue og en dragt som rigeligt får dækket halsen til.

Hætten

De fleste dragter har en hætte, enten fastsyet eller knappet fast. Disse kan benyttes, men vil næppe sidde tæt omkring barnets ører og den vil være nem for barnet at fjerne fra hovedet. Desuden vil hætten ikke følge barnet når hovedet drejes og vil derfor nemt være til gene i legen. Vær opmærksom på om hætten nemt går op i lukningen i tilfælde af at barnet sidder fast på legepladsen, så der ikke opstår kvælningsfare. Vælges en dragt ned påknappet hætte kan denne naturligvis blot pilles af eller hænge på dragten uden brug. Den fastsyede hætte vil potentielt kunne sætte sig fast i et legeredskab, gren eller lignende og igen udgøre en kvælningsfare.

Vask og tørring

Der vil for de fleste børn blive behov for at vaske dragten ind i mellem og en tørring kommer man i hvert fald ikke uden om. De fleste dragter tåler vask i almindelig maskine, vær dog opmærksom på hvilket vaskemiddel(hvis noget) der anbefales for at bevare dragtens vandtæthed. Ikke alle dragter tåler tørretumbler/varmeskab og det kan være en langvarig proces at tørre en dragt på en tørresnor. Vælges en dragt som ikke tåler tørretumbler/varmeskab kan det være en stor fordel at have mere end én dragt så der altid er mindst en tør dragt.

Synlighed

Barnet kommer til at opholde sig ude i de mørke timer, både morgen og eftermiddag. Det er derfor vigtigt at dragten er udstyret med tilstrækkelig reflekser. Det er bestemt ikke alle dragter der er lige veludstyret med reflekser, vær desuden opmærksom på placeringen af reflekserne. Det skal være muligt for bilister at se at reflekserne sidder på et barn! Det er naturligvis muligt at sætte ekstra reflekser på, men en sikkerhedsnål gennem flyverdragt øger ikke vandtætheden og er ikke et godt stykke legetøj, skulle den falde af.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Guide til køb af flyverdragt, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!