Guide til køb af løbeur

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Motion er i den grad moderne – og især løb. Men er der noget der motiverer når man løber, så er det en gadget som et løbeur. Med et løbeur kan du følge med i den fremgang og presse dig selv til at yde det ypperste, men hvilket løbeur skal du vælge? Først og fremmest skal du gøre dig klart hvad du vil have ud af uret. Er det vigtigste at måle pulsen eller distancen? Vil du kunne analysere dine data efterfølgende? Skal det bruges til andet end løb?

Pulsure

Alle moderne løbeure har pulsmåler og faktisk fungerer de alle sammen rigtigt godt idag. Og ja, pulsen er vigtig at måle, hvis du vil optimere din træning. Det kan godt være at det ikke er så vigtigt for din motivation nu og her, men pulsfunktionen bliver din ven, så snart du bliver rigtig glad for at løbe og optimere din træning.

Foot pod eller GPS

Der findes grundlæggende to måder at måle distancen på nemlig med en footpod, der reelt måler acceleration og antal skrift og så med en GPS. Det siger nok sig selv at GPS er mest nøjagtigt hvis du løber udendørs. Er du derimod mest til at løbe på løbebånd, ja så er en foot pod faktisk et rigtig godt valg. Foot pod har den yderligere ulempe at du skal kalibrere den før den fungere bare nogenlunde nøjagtigt.

Multisport

En anden vigtig parameter når du skal købe et nyt løbeur er om du skal bruge det til andet end løb? Mange løbeure har i dag multisport funktioner, især garmins Forerunner 310XT er specielt designet til netop multisport. Uret kan tåle vand og kan selv skifte mellem svømning, løb og cykling. Det er altså det ideelle ur, hvis du træner til triatlon eller iron-man.

Ergonomi

Ergonomi i forhold til løbeure er mange ting. Dels skal det sidde godt på håndledet, så når du køber et løbeur på nettet, så er mit gode råd at pakke det forsigtigt op og prøve det på. Ifølge købeloven, så har du ret til at pakke det ud og prøve det på, hvis det er købt på nettet. Du skal bare sørge for ikke at ridse eller på anden måde beskadige uret og være istand til at pakke det pænt ned i original embalagen. Derudover skal uret være nemt at betjene i farten, så for mig duer et lille let ur ikke. Jeg er mest tilfreds med et stort ur, hvor knapperne er nemt betjenelige.

Andre smarte funktioner

Du gør også klogt i at læse på producenternes hjemmesider om de forskellige modeller. Løbeurene har nemlig hver deres andre små smarte funktioner, som en virtuel partner, mulighed for at fastlægge rute på forhånd osv. Det ville være alt for omfattende at beskrive alle de forskellige funktioner her, men du kan herunder se links til en række af producenter af de mest roste løbeure.

Garmin, Polar, Nike

Garmin Forerunner 310XT GPS Løbeur

Garmin Forerunner 310XT GPS Løbeur

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Guide til køb af løbeur, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!