Guide til køb af bredbånd – Sådan vælger du den rigtige løsning!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Skal du købe bredbånd?At købe bredbånd er ikke så lige til, som man måske skulle tro. Mange bliver derfor, efter det har gjort deres køb, enten utilfredse med produktets performance eller prisen, fordi de netop ikke har sat sig ordentligt ind i deres behov og krav inden de gik ud og købte bredbånd. I denne artikel vil vi give dig en række råd til, hvordan du undgår at købte den forkerte bredbåndspakke og i stedet vælger en løsning der passer præcis til dig fra starten af.

Vær skarp på prisen!

En af de vigtigste ting du skal have styr på, når du handler bredbånd, er prisen – for ved du hvad du egentlig kommer til at betale i den sidste ende for dit bredbånd? Svaret er ikke så lige til som man skulle tro, fordi rigtig mange bredbåndsudbydere ofte pakker den endelige pris ind i gebyrer og introtilbud.  Det man tror, er rigtig billig bredbånd, viser sig derfor ofte at blive meget dyrere end man først havde antaget.

For at få den reelle pris på det du kommer til at betale, skal du altid kigge på prisen for de første 6 måneder. Denne indeholder nemlig både gebyrer, og du kan ved at dividere med seks se, om den pris der reklameres med blot er en intropris, hvis den eksempelvis er langt lavere end gennemsnitsprisen per mdr. Prisen for de første seks måneder kan godt være gemt lidt væk på bredbåndsudbyderens hjemmeside, så du skal kigge godt efter for at finde den. Det er dog lovpligtigt at have den, så den skal nok være der et sted!

Hvad er dine behov ved køb af bredbånd?

En anden vigtig ting, som du skal have på plads inden du køber bredbånd er dine behov. Er det 10 eller 100 Mbit du har brug for? Her er en hurtig oversigt som måske kan hjælpe dig lidt på vej:

10-20 Mbit

Kan bruges til: Tjekke e-mails, surfe og streame musik + videoklip (max. 1 person)

20-50 Mbit

Kan bruges til: Tjekke e-mails, surfe, streame musik + videoklip, streame HD spillefilm og spille spil online (op til 3 personer på samme tid)

50-100 Mbit

Kan bruges til: Tjekke e-mails, surfe, streame musik + videoklip, streame HD spillefilm og spille spil online (op til 7 personer på samme tid)

Hvad med kundeservice?

En sidste vigtig ting at tage stilling til er, hvorvidt man vægter kundeservice som et vigtigt parameter for sit valg af bredbånd. Mange ville nok augmentere for, at hurtigt bredbånd ikke er meget værd, hvis det ikke virker, og du ikke kan komme igennem til udbyderens support. Derfor kan det være en god idé lige at tjekke op på den udbyder man har i kikkerten og sikre, at de f.eks. performer godt på trustpilot, inden man tager sit endelige valg:

Har du brug for mere hjælp til valg af bredbånd så kan du med fordel besøge tjekditnet.dk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Guide til køb af bredbånd – Sådan vælger du den rigtige løsning!, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!