Hvorfor det er vigtigt at købe rideudstyr af høj kvalitet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Om at købe rideudstyr... Hest og rytter

Når så beslutningen er taget og der skal i gang med hobbyen, skal man ud og anskaffe sig noget udstyr. Som med mange hobbyer, så kræver ridning selvfølgelig også noget udstyr, som kan hjælpe en i gang. Der er meget forskelligt på markedet og i mange prisklasser og det kan derfor være en jungle at finde frem til det rigtige.

Noget der er vigtigt er, at rideudstyret er i den højeste kvalitet – det tjener flere formål i sig selv og for at få bedst muligt ud af det, skal kvaliteten være i orden. Man skal derfor ikke nødvendigvis bruge prisen som pejlemærke, da man desværre i nogen tilfælde kan ende ud med noget billigt udstyr, der har meget ringe kvalitet og forringer hele oplevelsen. Dertil kommer at det er vigtigt at holde sig for øje, at uanset om man er nybegynder eller professionel, så skal udstyret være meget høj kvalitet. Derfor bare fordi man lige er begyndt med hobbyen, er det altså ikke ens betydende med, at man kan slække på kvaliteten, da kvaliteten er afgørende for flere ting.

Kvalitet og sikkerhed går hånd i hånd

Når der købes udstyr af høj kvalitet, hænger det også sammen med at man får noget, hvor sikkerheden og komforten er i orden. Disse to ting er afgørende for, at man kan få mest muligt ud af det og have den bedst mulige oplevelse med hesten. Sikkerheden refererer både til rytter og til hesten, da udstyr af dårlig kvalitet kan gå ud over begge. Komforten er vigtig, da det gør kommunikationen mellem rytter og hest nemmere og det bliver nemmere at skabe samhørigheden mellem de to. Disse faktorer hjælper til at skabe gode oplevelser og det er derfor superærgerligt at starte ud med noget rideudstyr, der er i så dårlig kvalitet at det ødelægger hele oplevelsen samt ødelægger kommunikationen mellem hest og rytter.

De vigtigste elementer af udstyr

Tager man et kig på det forskellige udstyr, er der nogen ting, der bare skal være på plads. Først og fremmest er der hjelmen til rytteren, som selvfølgelig skal være af den allerbedste kvalitet. Skulle det værst tænkelige ske og man falder af hesten, så skulle hovedet allerhelst være beskyttet. Hjelmen skal være så god, at det er den der bliver smadret i stedet for hovedet. Ydermere skal man som rytter investerer i et par gode ridestøvler, handsker og bukser. Disse ting bør være på plads og være af god kvalitet.

Hvis vi tager et kig på hvilket udstyr, der skal investeres i til hesten, er der sadlen, som selvfølgelig er en vigtig bestanddel i rideoplevelsen. Sadlen skal passe til hesten og den skal være komfortabel for rytteren. Sadlen er på mange måder det allervigtigste stykke udstyr, da det er den, som forbinder hest og rytter sammen og er skyld i om oplevelsen bliver komfortabel for begge parter. Det er derfor vigtigt, ikke at spare på sadlen, da den er yderst vigtig ikke kun for rytteren men for hele samspillet med hesten også.

Disse nævnte elementer af udstyret er alle sammen en forudsætning for, at man kan blive en god rytter. For at blive en god rytter, skal man kunne skabe et bånd til hesten og kunne kommunikere med hesten på en god måde. Der skal skabes en samhørighed, så hesten føler sig tryg og følger rytterens anvisninger. Rideudstyret hjælper og understøtter processen hvorpå forholdet mellem rytter og hest bliver opbygget. I bund og grund hvis man som rytter ikke har et godt forhold til hesten, så kan man heller ikke blive en god rytter, da både dyret og rytteren er nødt til at arbejde sammen om samme mål – og alt dette hjælper udstyret med. Derudover sikrer det også en, i tilfælde af man skulle falde af hesten.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Hvorfor det er vigtigt at købe rideudstyr af høj kvalitet, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!