Rodbehandling – sådan finder du den billigste behandling

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Rodbehandling, alene ordet giver smerter i tænderne hos dem der har prøvet det, og skaber en angstfølelse for dem, som endnu ikke har oplevet at få en rodbehandling endnu.

En rodbehandling er nødvendig når man har dybe huller i tænderne (lægeligt betegnet som et cariesangreb). Til tider rodbehandles også følsomme tandhalse eller tænder hvor man har fået påsat en krone.

Når en tand har dybe huller, forsager dette typisk betændelse, hvorfor at der opstår smerter. Disse smerter opstår fordi nerverne hæver op på grund af betændelsen. De ophævede nerver har ikke mere tilgængelig plads hvorfor smerterne opstår.

Når smerterne opstår hvordan sikrer man så at man finder den billigste tandlæge?

Det man kan gøre ved at kigge efterfølgende kriterier hos en mulig tandlæge

  • Sørg for at tandlægen ikke kun går op i profit. Tandlæger bestemmer i vidt omfang selv deres priser og dermed deres privat. Nogle er tandlæger er monetære årsager hvorimod andre er det for at hjælpe folk med tandpine. Sidstnævnte tandlæger vil oftest tage en lavere pris. Vær dog opmærksom på at pris og kvalitet stadig har sin korrelation.
  • Vælg en tandlægeklinik hvor de bruger samme materialer. I nogle tandlægeklinikker kan hver tandlæge bruge det materiale, som de foretrækker. Dette er en gevinst for den enkelte tandlæge, men betyder en øget udgift for klinikken idet der ikke kan købes ind i større mængder og der samtidig er mere spild.
  • Kig efter en tandlæge som har åbent om lørdagen. Ved at en tandlægeklinik har længere åbningstid bruger de deres udstyr mere optimalt. Det betyder at de tjener flere penge på udstyret per uge. Foruden at de får mere ud af udstyret, så får de også mere ud af det beløb de betaler i husleje. En tandklinik som har åbent eksempelvis 8-16 mandag-fredag udnytter blot 23% af den mulige åbningstid. En tandlæge som har åbent mandag-lørdag udnytter 32% af den mulige åbningstid. Det er en forøgelse på 9% og i begge tilfælde er huslejen jo konstant.
  • Kig efter en tandlæge, som har mange henvisninger. En tandlæge som har mange henvisninger, har tilfredse kunder. Foruden at de har tilfredse kunder, så betyder det også at de ikke skal bruge så mange penge på markedsføring, hvilket kommer dig som kunde til gode.

Så når du er på jagt efter en billig rodbehandling så overvej de 4 ovenstående punkter. Derudover kan du også skelne til om hvorvidt der eventuelt er studierabat eller rabat til pensionister.

Husk at finde din tandlæge inden behovet opstår. For selvom en rodbehandling ikke altid kan undgås, så er det vigtigt at du regelmæssigt får efterset dine tænder. Det kan du med fordel gøre ved den samme tandlæge, som eventuelt skal lave din rodbehandling. For hvis du har fundet den billigste tandlæge til din rodbehandling kan du roligt regne med at de også er billige til almindelige eftersyn. Derudover er det også rart at komme til et sted man kender når man har ondt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!