Sådan køber du den bedste barnevognssele

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

I starten er det ikke nødvendigt at have en barnevognssele i barnevognen. Behovet vil dog opstå – typisk når barnet er omkring 6 måneder. For andre opstår behovet tidligere. Vil man gerne være på den sikre side, så kan det være betryggende at have barnevognsselen i brug, inden den bliver rigtig nødvendig. Det er dog ikke helt lige til at købe den rette sele. Her får du en guide til at vælge den bedste barnevognssele til dit barn.

Det her bør du overveje, inden du køber en barnevognssele

Der er flere parametre i spil. Det vil være en fordel at overveje:

  • Sikkerhedsgodkendelse
  • Materiale
  • Pasform
  • Match til barnevognen
  • Lukkemekanisme
  • Rengøring

Sørg ikke bare for en sikkerhedsgodkendelse – men den RIGTIGE sikkerhedsgodkendelse

Der er altså mange ting at gøre sig overvejelser omkring. Det første punkt er sikkerhedsgodkendelsen. Der findes forskellige sikkerhedsgodkendelser inden for forskellige børneprodukter, men også inden for de forskellige lande. Den sikkerhedsgodkendelse, som er aktuel i EU, er godkendelsen: EN 13210:2004. Pas derfor på, at du ikke blot skimmer, at der er en godkendelse, men registrerer, at det er den rette godkendelse, som er vedtaget i EU, så du er sikker på, at du giver dit barn den sikreste sele.

Tænk på, at selen skal kunne holde barnet tilbage, hvis barnet rejser sig og forsøger at komme ud af barnevognen. Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis ikke selen udfører sit job til punkt og prikke.

Har du husket det rette match mellem barnevogn og barnevognssele?

Et andet vigtigt punkt er at sørge for, at selen passer til din barnevogn. Det er nemlig ikke alle seler, der passer til alle barnevogne. Det står typisk på brugsanvisningen, hvilke barnevognsmærker den virker til. Hvis ikke, så spørg der, hvor du køber din sele, så du er sikker på, at det passer sammen. Der findes også forskellige lukkemekanismer. De mest populære er lynlåse eller klik-spænder. Begge dele er godkendte, så det er en smagssag, hvad man er til.

En god barnevognssele, i et praktisk materiale og med god pasform

Med hensyn til materialet, så kan det også være en fordel at vælge et materiale, der ikke er for varmt, da barnet ikke rigtig kan temperaturregulere sig selv i starten, og derfor kan det have svært ved at komme af med overskydende varme. Selen skal gerne være i et blødt materiale, have en god pasform og se behagelig ud for barnet.

Gør det nemt for sig selv – overvej, om selen skal kunne gå i vaskemaskinen

Et relevant punkt, som mange ikke tænker over, når de skal købe barnevognssele, er rengøringen. Det nemmeste er, hvis man har en sele, der kan gå i vaskemaskinen. Så skal man ikke til at døje med at vaske i hånden i tide og utide, for den vil blive beskidt. Det kan simpelthen ikke undgås. Den lille gylper og savler, og snotter måske også, så selen kan hurtigt blive en bakteriebombe, hvis ikke der bliver taget hånd om hygiejnen, så den vaskes jævnligt. Mange seler kan efterhånden også gå i vaskemaskinen på en skånevask.

Læs mere i denne artikel på babyuniverset.dk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!