Sådan vælger du den rigtige kiste til begravelsen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Når du står med en nær ven eller et nært familiemedlem, som er gået bort, så er det en sårbar tid. Der er meget at tænke over, og der er mange følelser, som fylder i bevidstheden. Alle de praktiske ting omkring forsikring, dokumenter og begravelse er det sidste, som du har lyst til at tænke på. Og det er helt okay, for selvfølgelig skal savnet og sorgen have lov til at fylde. Den slags tager tid, og det er vigtigt, at du lader det gøre det.

Men alligevel er der én ting, som du bør samle hovedet om. Og det er detaljerne omkring begravelsen. Selve begivenheden skal præsten og bedemanden nok stå for. De kan mellem sig ordne alle de praktiske ting. Men de små ting, dem som har med den afdøde at gøre, det er du som en af de nærmeste pårørende nødt til at tage ansvar for. Ikke fordi hele ansvaret hviler for dig, men fordi kun du og de andre tætte mennesker kan være med til at gøre begravelsen helt unik og i den afdødes ånd. Det kan i, fordi i kender vedkommende bedre end nogen andre.

Sådan bliver begravelsen noget særligt

Begravelser er for mange en meget sørgelig og ubehagelig ting. Men faktisk er en begravelse en god mulighed for at samle tankerne, tage afsked og mindes den døde på en positiv måde. Der skal være plads til gråd og mørke tanker, men også til latter, smukke minder og samvær. En af de måder, man kan skabe smukke rammer om dagen, er ved at tænke over, hvad den afdøde person var for et menneske, og hvad vedkommende holdt af – både med hensyn til musik, stil og mad.

For eksempel kan man vælge et blomstertema, som leder tankerne hen på de farver, som vedkommende nød at klæde sig i. Man kan også spille nogle af de sange, som han eller hun altid dansede til. Eller man kan holde en personlig tale, som enten bryder den højtidelige stemning i kirken eller samler opmærksomheden til gravøllet. Men først og fremmest, så kan man vælge en kiste, som er i den dødes ånd. En smuk kiste gør nemlig begravelsen personlig, og fungerer som en form for sidste hyldest til vedkommende.

Her finder du kisten til begravelsen

Ofte vil du kunne købe mange forskellige kister via den lokale bedemand. Bor du for eksempel i Birkerød eller Holte, så skal du højst sandsynligt ikke særligt langt for at finde et bredt udvalg af kister. Du kan samme med bedemanden sætte dig ned og vælge lige præcis den, som du føler er den rigtige. Men er dette ikke nok, så kan du også finde mange smukke kister på nettet.

På internettet kan du typisk finde kister af en lidt mere særlig art. Her finder man farverige kister, elegante kister, specialdesignede kister og meget mere. I bund og grund det store udvalg som er nødvendigt, for at du kan ære den afdøde på den helt rigtige måde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!